Semester




Passar på o säger hejdå redan nu.
Imorgon åker jag till Grekland och kommer vara borta tills nästa fredag.
Hoppas ni får det bra här i Sverige.
Tjipp och Hejj!


Exotic



Detta goda smakproverna låg i min brevlåda idag.
Vi har hunnit testa Apelsinchokladmandel och den var otroligt god.


Piroger



Jag gjorde underbart goda köttfärspiroger häromdagen.
Mitt tips är att besöka Jennies blogg och titta efter hennes recept på dessa piroger.
Nu kommer älska dessa med.
Jag lovar.
Det var inte bara gott, det var enkelt att göra dom också.


Explosion


Explosionstårta.
(och jag vet att sjuan e åt fel håll, hehe, så kan det gå)


Chokladtårtbotten med Dumlefluff & Hallonmousse
Täckt med Chokladsugarpasta, Marsipan & Nonstop.

Tårtbricka från Siluett


Kanelbullar recept

Världens godaste Kanelbullar

Ingredienser

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1 ½ dl socker
1 -2 tsk stött kardemumma
14 -15 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 msk kanel

Eller:
250 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kokos

Pensling:
1 ägg, uppvispat
Pärlsocker, att strö över

Gör så här

Smält smör och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke.
Rör ut i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl.

Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet. Ställ åt sidan.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25x45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka.
Rulla ihop från långsidan.
Skär varje rulle i bitar, hur många beror på hur stora du vill ha dem. (Enligt mig är större godare eftersom det blir saftigare.)

Ställ med snittytan uppåt. Vik in änden under bullen så rullar de inte upp sig under gräddningen.
Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 - 250 grader.

Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8- 10 minuter.
(För bästa resultat ta ut dom innan dom har fått för mycket färg, dom blir saftigare då.)
Låt svalna under bakduk.

 


Lördagsnöje



En regnig lördag senare...

Två olika sorters Bullar och Kladdkakamuffins.
Allting fryser jag ner och tar fram när vi får oväntat besök, måste ju vara redo :)
Kladdkakamuffinsen kommer jag dekorera när jag tar upp dom ur frysen, antingen med vispad grädde med hallonsmak eller Frosting.
Bullarnas fyllning blev lite udda.
Jag vispade smör, vaniljsocker, strösocker och kokos och den enda satsen tog jag även kanel.
Suuuupergott!



Hello Kitty 2



Tårta nr.2 klar
Det tog tid dessa tårtorna, men jag bara älskar att göra Hello Kitty.
Hoppas lilla Cajza blir nöjd.



Tårtbricka från Siluett


Hello Kitty



Tårta nr 1 är klar.
Vad tycks?



Tårtbricka från Siluett


IQ-fiskpinne


Taxfree

Titta vad som kom i brevlådan igår :)



Om 15 dagar åker jag & min älskade mamma till Grekland.
Min sambo får vara hemma och ta hand om katten ;)

Ville bara göra er lite avundsjuka.
Godnatt!


Typiskt oss



Så här är det hemma hos oss :)
Den pryder vårat köksbord nu.


Svar ang. Cake Boss

Ang. Cake Boss.

Den serien går inte på tv i Sverige, vilket är väldigt synd.
Men den finns att hitta på internet för nedladdning eller om du söker på google efter Cake Boss så tror jag det finns en sida där man kan se avsnitten genom internet.
Om inte, så finns massa klipp av just Cake Boss på youtube.


Cake Boss

Jag har fått upp ögonen för en ny idol.

Sorry Leila, du har alltid varit min "gud" när det gäller att baka.. men du får stiga av tronen nu.

Min nya idol kallas CAKE BOSS

En serie som går i USA om en italiensk man som har ett bageri tillsammans med släkt, efter att ha bara sett ett avsnitt så är jag fast, han gör såna konstverk att jag inte kan tro det är sant.
Samtidigt blir jag skrämd, för han är så sjukt duktig, jag kommer aldrig någonsin bli så duktig som han är.
Om ni har möjlighet, sök på Youtube efter Cake Boss.
Ni kommer antagligen bli lika impade av honom som jag är.



(Bild lånad från Google)


(Bild lånad från Google)



Tack för tipset Maria :)


Broccoli




Idag står det Broccoligratäng på matsedeln.
I vårat hushåll är broccoli på tio-i-topp listan över favorit grönsaker.

Här har ni receptet om ni också tycker om broccoli.

Broccoligratäng

2 st  broccolibuketter 
smör, (till att smörja formen och steka med) 
1 st  gul lök
4 dl  matlagningsgrädde 
400 gram  strimlad kassler 
2 dl riven ost 
salt och peppar 


Sätt ugnen på 225 grader.
Skär broccolin i stora bitar. Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min.
Smörj en ugnsfast form och lägg i broccolin.
Smält smör i stekpanna. Hacka gul lök och fräs till den blir mjuk. Tillsätt grädden.
Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.
Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 min.


Recept från Tasteline.com



Choklad




Häromdagen fick jag detta i brevlådan.
Undrar vad jag ska baka med detta...
...Hmm...
Nån som har något förslag?


Gåva

Nu åker jag iväg till min underbara vän Therese och hennes son Leon.
Jag tar med mig en liten påse med smakprov av Morotsrutorna.
Ett jäkla tjöt på mig ang. dom där morotsrutorna, jag vet :)
Ska sluta, snart, ska bara tröttna på dom :)

Önskar er en underbar dag.



Balkong



Så här ser det ut på vår balkong nu efter att min vän Maria varit här.
Har ni sett så fint.
I Love it!




Morotsrutor igen



Morotsbrödet var så gott att det nästan är slut här hos oss nu, så jag ställde mig och gjorde en sats bröd till.
Denna gången tillsatte jag solrosfrön på brödet.
Det luktar ljuvligt i hela lägenheten nu.
Har ni inte testat brödet än, GÖR DET!
Det är så simpelt och gott, ni kommer inte ångra er.

Kram


Kryddor



Jag älskar att så kryddor.
Kryddor verkar vara det enda jag kan så.
Blommor/växter och jag går inte ihop, dom dör varenda gång jag köper hem dom.
Hur mycket jag än försöker och ta hand om dom så går det bara inte.
Fast jag vill skylla lite på blommornas död på Nemo, för han brukar jävlas genom att äta på dom.
Men hur som helst.
Kryddor.
I love them.



Titta så dom växer!
Underbart!
Basilikan växer mest.
Om jag ska vara helt ärlig så kommer jag inte ens ihåg vad jag sått förutom basilikan, haha.
Men jag tror det är Timjan och.. ja.. den tredje vet jag inte.
Får vänta tills den växt till sig lite så kan jag sniffa mig till det.

Ha en underbar och solig söndag.
Kram!


Morotsrutor

Idag när vi kom hem från kalas så ställde jag mig och bakade bröd, ett bröd jag suktat efter länge i en av mina favoritbloggar och jag blev inte besviken.
Detta är helt klart mitt nya favoritbröd och min sambos favorit också.
MVG!



Morotsrutor 20-24 st

Du behöver:

2 stora morötter
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk sirap
1 1/2 tsk salt
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

Gör såhär:
Skala och riv morötterna fint. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och slå över lite av den varma mjölken och rör tills jästen löst upp sig. Häll i resten av mjölken och ha därefter i sirap, salt och de rivna morötterna. Blanda ner mjölet och arbeta till en smidig deg (spara lite mjöl till utbakningen). Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen lätt. Tryck ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper (30x40 cm). Skåra degen med en mjölad kniv till ca 24 bitar och nagga degen. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
sätt ugnen på 220 grader och grädda brödet i ca 15-20 min i mitten av ugnen.

Recept från : Vanillaskykitchen/Jennie

Tusen Tusen TACK!!


Vår bil


Honda Civic 1.8 Sport - 08

Måste bara visa er min och Davids nya bil.
Är så lycklig över att ha bil, jag har åkt spårvagn och tåg till jobbet i 4 år snart och nu när vi har skaffat bil så tjänar jag ca.2 timmar om dagen på att köra bil till jobbet.
Lycka :)


Älskade Fluff



Jag bara älskar det här med Fluff.
Det blir så himlans gott!
Min absoluta favorit är Dumle, fast jag ska testa mig på så många olika sorters fluff jag bara kan.
Det är ju så simpelt.
Jag tycker att ni ska testa detta, ni behöver inte ha det som fyllning i en tårta, utan ni kan ha det att dekorera muffins med eller varför inte till fruktsallad?

Det du behöver är:
3 dl vispgrädde
180gram dumlekolor

Mer än så behöver du inte.
Börja tillaga dagen innan du ska använda fluffet.
Häll grädden i en kastrull och ha väldigt låg värme på plattan, 2an brukar jag köra på.
Tänk på att grädden absolut inte får koka.
Sedan lägger du i dina delade dumlekolor i grädden och rör runt och runt och runt, det får inte fastna i botten av kastrullen.
Sedan när kolorna är smälta så tar du och häller grädden i en skål och ställer i kylen över natten.
Sedan på morgonen är det bara att vispa upp det och njuta av det goda fluffet du gjort.



Till tårtan jag gjorde igår så gjorde jag Lakritsfluff, då använde jag såna där lösgodis LakritsFudge och smälte i grädden, mycket enkelt, blev härlig svart färg :)



Så komigen nu, köp ert favoritgodis och gör fluff...

...fast det glömde jag att säga, ska ni använda Gelégodis t.ex ahlgrensbilar, så måste ni ta mindre godis, ca.80gram för det är gelantin i godiset och det blir inte lika lätt att vispa dagen efter.


RSS 2.0