Körsbärscheesecake recept
Så här såg vår körsbärscheesecake ut.
Receptet har jag lånat av Tårtspecialisten.
Tårtspecialistens Körsbärscheesecake, ca 8-10 personer
Ingredienser:
Cirka 10-14 digestivekex
Cirka 50-75 g smör
3 dl grädde
Cirka ½-1½ dl florsocker
200 g färskost
1 paket körsbärssås (se bild)
Krossa alla digestivekexen ordentligt i (t ex) en mortel. Blanda krosset tillsammans med ca 50-75 g smör. Prova dig fram för bästa resultat, beroende på hur många kex du vill ha, desto mer smör behöver du. Tryck ut digestivekex-blandningen i en rund form (t ex en rund form med löstagbara kanter, cirka 20-22 cm i diameter) så att det jämnt täcker hela botten.
Vispa grädde och färskost tills det blir väldigt tjockt. Tillsätt florsocker. Börja med en mindre mängd och smaka av. Om du vill ha cheesecake'n mer söt, tillsätt mer florsocker.
Häll över blandningen i formen, bred ut det jämnt över digestivekexblandningen.
Ställ in formen i frysen ca 15 minuter. Häll över körsbärssåsen och ställ in cheesecake'n i frysen ca 2 timmar.
Tusen Tack för Receptet!
Tusen Tack för Receptet!
Kommentarer
Trackback