Bröllopstårta





Tadaaaa..
Min första bröllopstårta.


Tidig födelsedagspresent

Idag har jag fått en Giant Cupcake form :)
Sånna här coola skapelser kan jag göra med den.
Oj oj oooooj va kul det ska bli!







Tack mami och papi


Cakepop

Idag har jag vågat testa något nytt.
Cakepop.
Kak-klubba

Jag gjorde dessa med Singoalla Lakrits, köpte dom kakorna för 1:- på jobbet.
Resultatet blev löjligt goda.






Receptet:
1 paket singolla (du kan välja ballerina om du känner för det, bara det är fyllning i kexen)
100 gram Philadelphiaost
150 gram vitchoklad
Grillpinnar

Mixa kakorna till smulor.
Tillsätt osten och blanda väl.
Ställ i kylen en stund (blir lättare att jobba med då)
Smält chokladen och färga om du vill.
Rulla degen till små bollar och sätt dom på grillpinnar.
Doppa dom i chokladen och smycka ut dom hur du vill.
Lättast att förvara dom när dom torkar är antingen fylla ett glas med socker och sätt ner pinnarna där i.
Eller så gör ni som jag, köper oasis och sätter ner dom där i.



Bak in the night



Jag bakar en tårtbotten, 25cm's, inför bröllopstårtakursen som jag ska gå på nu på söndag.
Är himlans nervös, men det ska nog gå bra.


Dagens lunch



Dagens lunch


Budapest



Här är min sambos favorit-"tårta" eller bakelse.
Budapestrulle.
Det är första gången jag vågade mig på detta, jag tog mig mod till efter att ha läst hos Vanillasky där hon har ett väldigt lätt och gott recept.
Yummi!


Suprise



Idag är det min sambos födelsedag.
Jag har bakat hans favorit-"tårta".
Vad tror ni gömmer sig där under?


Tekakor



Nu är dom klara!
Mumsfillibaba!!


Muffins!

På tal om ingenting.
Fick ett kort av min kära vän Ikka.
Hon hade tagit kort på de söta muffinsen jag bjöd tjejerna på för några helger sedan.
Kladdkakemuffins med dumlefluff.


Tekakor


Jag är hemma sjukskriven.
Jag har åkt på en förkyldning men idag har jag ingen feber, endast ont i halsen.
Jag gav mig på att baka tekakor idag.
Den håller just nu på att jäsa.
Ser fram emot resultatet.


Lyx-söndag



Idag blev det lyx lyx lyx!
Fläskfilé med pressad potatis alá suprise och gräddsås.
Det var så gott att jag & David knappt sa ett ord till varandra utan bara "mm":ade hela tiden.



Så här såg potatis alá suprise ut.
Pressad potatis och i mitten är det riven parmesanost och gräslök och sedan mer potatis med parmesanost på toppen. In i ugnen tills den får fin färg och sen, njuuuuuuta.


Pannkakor



Här har ni min onyttiga söndagslunch.
Pannkakor med banan, sylt och grädde.
Det var inte såna där traditionella pannkakor utan det blev såna med bakpulver, amerikanska pannkakor tror jag det är.
Blev mätt efter 2 stycken, snopet när jag stekte ungefär 20 stycken.
Men men, gott vart det iaf.


Tacos&Skumpa



Igår skulle vi egentligen gått ut och ätit på 28+ men eftersom det råder snökaos här i Göteborg så gick det inga spårvagnar så vi fick ringa och avboka vårat bord och fick laga mat här hemma istället.
Vi tillbringade kvällen med att äta tacos, se på melodifestivalen och dricka skumpa.
En mysig lördag helt enkelt.


Kola Kakor



Idag har jag bakat som en tok.
Hela dagen har jag varit igång.
Och vad händer?!
- Snökaos
= Inget kalas imorgon
Nu har vi massa kakor här hemma men inga gäster.

Men men, tur att det går att frysa in iaf.
Och det var väldans kul att baka med :)


Mini-Biskvier



Rulltårta



Här ser ni bildbevis på min första rulltårta jag någonsin gjort :)
Inte den finaste men...
Den godaste ;)
Fyllningen är Dumlefluff* och banan.
Halva rulltårtan ligger i frysen och väntar på att min sambo ska komma hem från sitt jobb.

*Dumlefluff är grädde smaksatt med dumlekolor.


Ännu mer nytt

Köpte en ny kökshandduk också, det första Nemo gör är att undersöka den.
Jag tror minsann att han gillar den.


Otroligt söta muffinsformar

Idag var det shopping som gällde.
På Åhléns hittade jag dessa otroooligt söta muffinsformar.
- Ja det är sant, det är muffinsformar.
29:- för 12 stycken.
Helt Ok pris!





Fläskfilérätt du inte kan få nog av!


Jag har lagt kantareller på fläskfilén & nu ska den bara in i ugnen en kvart så är den klar.


Här har ni en rätt som är så god, oh så god, det är min älskade mamma som gett mig detta receptet från början.
Ikväll ska jag ha tjejkväll här och då ska jag bjuda mina tjejer på denna rätt.
Om ni gillar vitlök och fläskfilé så kan jag GARANTERA att denna rätt kommer gå hem även i erat hushåll.
Jag har lagt upp detta receptet på Matklubben och har över 32.000 visningar på detta recept och många många måååånga glada kommentarer av mätta magar ;)

Ingredienser:

500 gr fläskfilé
2,5 dl creme Fraiche Tomat & Basilika
2,5 dl creme Fraiche Franska Örter
2 msk tomatpuré
3 msk mangochutney (kan uteslutas)
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
Valfri mängd champinjoner

 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Rengör fläskfiléen och skär den i bitar
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar
Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform
Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen
Blanda de båda creme fraicherna tillsammans med tomatpuréen, pressad Vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney.
Häll detta över fläskfiléen och champinjonerna.
Ställ in ugnsformen i ugnen i 15 minuter
Klart!!

Om man vill ha mycket sås så dubbla satsen med creme fraicheblandningen.

Fisksoppa


Idag blev det fisksoppa, eller fiskgryta kanske man ska kalla det, i hushållet.
Matlagningsvin är ett måste i grytan.
MUUUUUUUUUUUUMS!


Award!



Jag har fått en Award av den otroligt duktiga Jennie.
Tusen Tack, jag blev jätteglad!

Så här funkar det när man mottagit denna fina utmärkelse:
•Kopiera awarden till bloggen.
•Länka till personen du fått awarden av.
•Berätta 7 intressanta fakta om dig.
•Välj 7 andra bloggar att ge awarden till.
•Länka till deras bloggar.
•Lämna en kommentar på deras bloggar att dom fått en award dig.


1. Min största dröm är att bli bagare alt. konditor
2. Jag har jobbat inom handels sedan jag var 16 år, alltså i snart 8 år.
3. Har varit livrädd för katter i hela mitt liv t.om när jag & David skaffade Nemo, men nu är min rädsla borta.
4. När jag var liten så kunde jag rita jättefint, hade tavlor på utställning, men nu kan jag knappt måla en streckgubbe.
5. Jag gick EL-datateknik i gymnasiet men kan lite om datorer som när jag började skolan.
6. Jag har redan nu bestämt namn på vårat framtida barn, om det blir en flicka, namnet skulle då bli Tindra. (men väntar med det tills om sisådär 5 år till eller nåt :))
7. Jag avskyr att gå i skogen för att "kolla på kottar" medan min sambo älskar det och kan sitta en kvart på en stubbe och titta på bark.

Dessa fantastiska bloggarna får en award av mig:

1. Mat.såklart.
2. Rosa Maränger.
3. Heavenlycake.
4. Mumsfillibabba
5. Piece of cake
6. Lisas bakverk
7. Ikka med litet s


Kollage



Sammanställde ett litet kollage av gårdagens bakande.


Spenatsoppa



Här är Davids favoritsoppa.
Spenatsoppa!
Det ser inte så himla lockande ut, det kan jag hålla med om, grön "geggamojja".
Men så himla gott.
Vi gjorde denna soppan samt majssoppa igår och har nu 6 matlådor i kylen med soppa.
Underbart!


Majssoppa!



Här har vi den underbara majssoppan, den kallas faktiskt för Mexikansk majssoppa.
Det är ett recept från min gud Leila.
Jag har tagit ett libabröd med ost och persiladokrydda o värmt de snabbt i micron, gott o doppa i soppan ;)

Här får ni receptet igen, jag vill verkligen ni ska testa denna soppan, ni kommer inte ångra er, den e god och så himla enkel att göra.
 Det är soppa för 4 personer, så är ni 2 i hushållet så har ni både middag och till lunch dagen efter. Do it!!!!

Majssoppa

1. Stor burk majskorn ca. 340gram
2 msk olivolja
En nypa gourmet salt och svartpeppar från kvarn
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraîche
2 tsk tacokrydda


1. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
2. Blanda majs med olja, salt och peppar.
3. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.
4. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.
5. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.
6. Häll upp soppan i två stora koppar och toppa med några droppar olivolja samt flingsalt.


RSS 2.0