Tävlingsdax!

Vinn ett förkläde från Cupcake Provocateur hos SockerrusTävla HÄR du med!


Första Advent





Min absoluta favorit tomte är framme hos oss nu :)
Glad första advent till er alla där ute.
Stor Kram!


Doptårtor Meja - bildbomb!

Denna helgen har varit tårt-fylld, 1 Hello Kitty och 3 Doptårtor, phu, är helt slut.

Här är tårtorna jag gjort till lilla Meja som döps imorgon söndag.
Hennes föräldrar gav mig fria händer på utseendet, vilket jag faktiskt tycker är svårare än något annat.

Efter mycket pill så är tårtorna nu klara iallafall och jag hoppas Mejas föräldrar, Linda & Mathias blir glada för dom.












Fyllning: Dumlefluff & Hallonmousse
Täckt med Marsipan.
Dekorationer i Sugarpaste & Flowerpaste.

Tårtbrickor: Siluette


Lussekatter

Imorgon är det första advent och det klart lussekatter ska finnas hemma.
Jag testade mig på att baka katter.. inte sånna där klassiska "S" som lussekatter brukar vara formade till.
På min praktikplats bakar vi såna här ful/söta katter och testade då på att göra dessa även hemma.


Massa katter blir det...



Så nu är frysen fylld med såna här gottigheter.

Ha en mysig första advent!


Hello Kitty ännu en gång :)

Hello Kitty är minsann en populär liten katt.
Denna gången var det lilla Agnes som ville ha en Hello Kitty inför sitt 2 års kalas.




Fyllning: Vitchokladfluff & Hallonmousse
Täckt med marsipan.
Dekoration i Sugarpaste.

Tårtbricka: Siluette.


Fiskare

Hanna har beställt en tårta av mig som är till en ungdomsgård som gjort en film som heter
"Det luktar fisk!"
Filmen handlar om en fiskare som egentligen vill vara en bonde...




Fyllning: Chokladmousse med dumlebitar och Hallonmousse
Täckt med marsipan
Tårtbricka från: Siluette






Mjuk pepparkaka

Lite julig stämning här hemma idag.
Krispig luft ute, värmeljusen tända här inne... blir så vansinnigt sugen på att baka såna här dagar.

Så jag ställde mig och gjorde min första-ever Mjuk pepparkaka.
Jag använde mig av Leilas recept från hennes bok, a Piece of cake.
Men som vanligt så ändrade jag lite i receptet.

Här får ni recept, ändrat efter mitt tycke:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och mandelspån till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det och filmjölk med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smörj en sockerkaksform, bröa med krossat mandelspån och fyll med smeten.

6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.



Gjorde även en sats med franska pepparkakor men dom ligger i kylen och ska få ligga där tills imorgon.
Sen så rödbetsbrödet också som jag skrivit i inlägget innan.



Rödbetsbröd

Idag var det upp till bevis, jag har avslutat mina bageri A studier i skolan och jag har varit ute på praktik i 4 veckor på ett bageri/café.
Så idag skulle jag testa på att baka hemma efter allt jag lärt mig ute.
Jag började experimentera lite här hemma och röjde i kylen och tog lite rödbetor och ett par morötter och la detta i degen och herregud vilken tjusig färg.
Rosa rosa rosa!
Jag älskar't!
Det bästa av allt var smaken, det vart hur bra som helst.
Mums!

Nån som e sugen på att testa detta bröd?
-Vill ni ha receptet?

Här får ni en bild på skapelserna iallafall.


Ny pensionärstårta!

Fridas mamma fyller 65 år och hon ska ha sina vänninor över på kalas idag.
Dom beställde en pensionärstårta av mig förra veckan och även denna veckan :)

Så här ser jag framför mig hur Fridas mamma kommer få ha det nästa sommar, semester hela sommaren, sola glassa bara ha det gott.
Grattis Gunlög!!



Fyllning:
AfterEight-fluff och Pärongrädde
Täckt med Marsipan.

Tårtbricka från : Siluette


RSS 2.0