Bild kommer....

Jag har gjort en ny tårta...
... Bild kommer, håll ut!

Jag ska bara bråka klart med min kamera först.


Kanelsnurrorna



En närbild på mina goda kanelsnurror med vaniljkräm.
Det är dom absolut godaste bullarna ever, dom fullkomligt smälter i munnen.
Recept och instruktioner har jag skrivit i tidigare inlägg och det finner du HÄR

Denna gången färgade jag min mandelmassa/kanel/smör fyllning med något mindre grön karamellfärg.


Chokladmuffins goes nuts



Dessa skönheter gjorde jag till buffén.
Chokladmuffins med jordnötter och en supergod chokladfrosting på toppen med en sockerblomma som dekoration.

Om recept önskas så hojta till.

Tjipp!


Allt på en bild.

Buffén...



Från höger:
Morotskaka, Schacksnurror, Rulltårtor med nutella/banan och Hallongrädde, Chokladmuffins med jordnötter, Whoopie pie med hallonfluff, Muffins med ananas, kokos och punch samt kanelsnurror med vaniljkräm.


Ananas, Kokos och Punch

Nästa bakverk på tur är dom goda Ananas, kokos och punch cupcakes.

Jag gjorde "vanliga" cupcakes enligt Leilas grundrecept men tillsatte 1 dl kokos i smeten.

När muffinsen var färdiga i ugnen så lät jag dom svalna och sedan gröpte jag ur dom i mitten med hjälp av en "äppleurkärnare"(eller va sjutton det heter).
I hålet fyllde jag med en jättegod marmelad med smak av ananas, kokos och punch.


Urgröpta och redo för att fyllas.



När jag fyllt dom så spritsade jag sedan en liten krussidull över hålen för att få dom lite vackrare.
Krussidullen består av grädde färgad gul och med smak av ananas.



Leilas grundrecept på muffins/cupcakes.

Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt
(1 dl kokos)

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

6. Fyll pappersformarna med smeten.

7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)


Recept på Whoopie pies

Jag fick en kommentar från Camilla som ville ha recept på whoopie pies jag gjorde i helgen.
Jag följde detta recept:
http://sockerrus.wordpress.com/2011/02/10/recept-whoopie-pies-grundrecept-olika-smaksattningar/
Men minskade till hälften på saltet och sen smälte jag 80 gram geléhallon i 3 dl grädde på svagvärme (srn i kyl minst 6 timmar innan du vispar upp).

Hoppas det går bra för dig med bakandet!


Whoopie

Nästa bakverk som fanns på buffén var Whoopie pies.
Jag har tidigare försökt mig på denna skapelse och misslyckats totalt men jag kavlade upp ärmarna och testade ännu en gång och ändrade lite i orginalreceptet.
Resultatet var såå mycket bättre.
Nästa gång ska jag färga själva kakorna i nån färg också, dom ser lite beiga och tråkiga ut så här men dom smakade bra iallafall.

Dessa är vanliga vanilj whoopies med hallongeléfluff.






Ny version

Hej!
Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, min kamera bråkar med mig och då tappar jag sugen på att blogga ;)
Men nu hörrni har jag uppdatering ska ni veta.

I lördags bjöd jag på en Bakverksbuffé, jag tänkte dela med mig av alla godsaker.

Först ut är min version av schackrutor.

Jag tycker faktiskt att schackrutor är underskattade, dom är fina och goda.
Men istället för att köra på det gamla vanliga utseendet på schackrutor så gjorde jag "Schacksnurror" ;)







Jag följde receptet som finns i Sju sorters kakor.

Schacksnurror

175 grader

Deg

100 gr smör

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl strösocker

0,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk kakao

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser förutom vaniljsockret och kakaon till en smet.
  2. Dela upp smeten i två delar: blanda i vaniljsocker i den ena delen och kakao i den andra.
  3. Kavla ut vaniljdegen som en rektangel och gör samma med kakaodegen, lägg sedan kakaorektangeln över vaniljen och rulla sedan ihop som en rulltårta.
  4. Skär längden i ca 0,5 cm tjocka kakor som du lägger ut på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 7-10 minuter.

Sugen på tårta?



Sugen på tårta? -Nån?
haha! Visst ser det lite läskigt ut ändå?!
Men tårtan blev en succé och alla tyckte den var god och det är ett väldigt gott betyg!


Preggo-tårta

Min barndomskompis kontaktade mig och frågade om jag ville göra en tårta åt henne, en som hon kunde bjuda sina arbetskamrater på.
Hon väntar barn och ska börja sin mammaledighet och vad passar bättre än att bjuda på en Gravid-tårta?



Jag har längtat så mycket efter att göra en sån här tårta och äntligen fick jag chansen.
Vilken utmaning det blev, men så kul det var och häftigt resultat.
Jag är så tacksam som fick hjälp av min underbara sambo David <3



Jag fick inspiration av underbara Linda Runn som är en fantastisk tårtbakerska.



Fyllning: Hallonmousse och Vitchoklad
Täckt i Marsipan och sugarpaste


London

Jag saknar London.
Jag saknar Ikka.


Jag med min "lilla" kaffe.


Födelsedagstårta

Jag gjorde en födelsedagstårta till jobbet idag, en tårta där jag driver lite med mina jobbarkompisar på köpet, körde med ÖoBs slogan "Priceless" och sen mina år.

Tårta gjorde succé och sockerkicken gjorde att vi orkade jobba på flera timmar till ;)




Fyllning: Vitchokladfluff och Körsbärsmousse.
Täckt i marsipan och detaljer i sugarpaste + marsipan
Tårtbrickan från Siluett.


Dessertbord



Här är vårat dessertbord vi hade i lördags när vi hade ett litet kalas för mig och David.
Sockerkick!

Kanelsnurror med vaniljkräm, Drömmar, Jordnötskakor, Kolakakor, Kladdkakemuffins med jordnötssmör och vitchoklad samt Tårtan med Daim & Lemoncurdgrädde.

Yummi!


Företagsloggo

Elin har praktikerat hos företaget "Würth" och ville bjuda på tårtor med företagets loggo på.
Jag gjorde två stycken likadana.
Så här blev resultatet.





Fyllning: Vitchokladfluff och Hallonmousse
Täckt i Sugarpaste och alla detaljer gjorda i sugarpaste också.
Tårtbrickan från Siluett


Bild kommer..

Nu har jag satt ihop 2 tårtor till, bild på dessa kommer ikväll.
Det är tårtor till ett företag, min vän har praktiserat hos dom.

Nu måste jag ge mig iväg till jobbet, det snöar helt hysteriskt här så jag måste bege mig ut i tid, för det kommer vara kaos på vägarna.

Ha en bra lill-lördag!
Kram


Hurra Hurra!

Vad är det för en dag?
E de en vanlig dag?
.. Osv osv...

Så.. idag blir jag 25 år.. herregud va tiden går fort.

Hipp Hipp Hurra!


Detta firades i kärlekens tecken, jag och david slog ihop våra kalas och då kändes det passande med ett

D hjärta E

Enkelt.. stilrent... och gott!









Fyllning: Daimfluff och Lemoncurdgrädde
Täckt i marsipan
och tårtbrickan från Siluett


Kanelsnurror med vaniljkräm

I helgen bakade jag jättegoda kanelsnurror med vaniljkräm, jättegoda och väldigt enkla, mycket roligare bullar när dom inte är det där vanliga utseendet på dom.
Jag tog kort för att visa er hur lätt det är att få fina snurror.


Kavla först ut degen till en rektangulär, kleta på fyllningen (mandelmassa + smör + kanel + lite grön karamellfärg) vik degen på mitten.
Skär ca.3 cm breda remsor.


Dela remsorna så dom får två "ben"


Tvinna benen och så hela remsan blir sen snurra.


Gör en knut och vik in ändarna så dom inte jäser upp.


Innan du skickar in dom i ugnen så spritsar du vaniljkräm i mitten och penslar med ägg och strör på pärlsocker.

Så enkelt gör man snurror.
Frågor på det? ;)


Petra 40 år

Nu har det lugnat ner sig här i tårtverkstaden, här får ni bilder på tårtorna som Petra beställde utav mig till sin 40 års dag.






Fyllning: Marabou Mjölkchoklad, Banangrädde.
Chokladbotten och marängbotten.
Täckt i Sugarpasta och detaljer i marsipan och sugarpaste.
Tårtbrickan från underbara Siluett.





Fyllning: Vitchoklad och Blåbärsgrädde
Täckt i Marsipan och även detaljerna av marsipan.
Tårtbrickan från underbara Siluett.


busy

Tårtverkstaden jobbar för fullt.
Hörs snart igen...


RSS 2.0