Muffinsrecept
Hallonmuffins med mandelmassa
ca. 12 st normalstora muffins
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Valfri mängd hallon
En tunn skiva mandelmassa per muffins
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut smöret och låt det stå i rumstemperatur i ca, 10 minuter ( eller kör smöret i några sek i micron på full effekt).
Lägg i smöret och sockret i en skål och vispa med elvisp tills smöret blivit vitt och tills den blivit "fluffig".
Rör ner ett ägg åt gången, vispa medan du gör detta.
Tillsätt sedan vaniljsockret och mjölken.
Blanda vetemjölet och bakpulvret i en skål, blanda ordentligt.
Häll smeten i muffinsformar och fyll dom till hälften men absolut inte mer än så för då pyser dom över och det blir bränt och fult av mandelmassan.
Fördela hallonen jämnt i muffinsformarna, och tryck ev. ner dem lite försiktigt.
Skiva mandelmassan tunt och lägg ner skivorna lätt över hallonen .
Grädda sedan muffinsen i mitten utav ugnen i cirka 15 minuter.
Voilá!
Det låter fantastiskt gott!
Tack så mycket för tipset :)
Kram!