Recept på Fröbröd
Ca. 12 bitar
1 dl Vetekross
1 dl Rågkross
1 dl Solrosfrö
½ dl Linfrö
5 dl Vatten
50 g Jäst
1½ msk Honung
1½ tsk Salt
7 dl Vetemjöl Special
Gör så här:
Dag 1
1. Mät upp Vetekross, Rågkross, Solrosfrö och Linfrö i en bunke.
Häll över 2 dl av vattnet, låt stå rumsvarmt över natten att svälla.
Dag 2
2. Smula ner jästen i en degbunke.
Värm 3 dl vatten till fingervarm temperatur och häll det över jästen.
Rör om till jästen är upplöst och tillsätt kross- och fröblandningen.
Tillsätt honungen och saltet och blanda sist ner vetemjölet.
Arbeta samman till en blank och smidig deg
3. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca. 45 minuter.
4. Stjälp ut degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket.
5. Platta ut den retangulär och skär upp den i 12 kvadratiska bitar.
6. Sätt ugnen på 225grader.
7 & 8. Lägg dessa på en bakpappersklädd plåt och ställ att jäsa i ca. 15 minuter.
9. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Njuuuuuuuuuuuuuuuuut!!!
Tvättkorgen har varit översvämmad sen en låååååång tid. Inte en chans att allting skulle få plats där.
Nu håller jag på med mitt valnötsbröd :)
Visst är dom fantastiska!!! Ett hett tips är att blanda i hackade torkade aprikoser oxå. KRAM