Majssoppa!



Här har vi den underbara majssoppan, den kallas faktiskt för Mexikansk majssoppa.
Det är ett recept från min gud Leila.
Jag har tagit ett libabröd med ost och persiladokrydda o värmt de snabbt i micron, gott o doppa i soppan ;)

Här får ni receptet igen, jag vill verkligen ni ska testa denna soppan, ni kommer inte ångra er, den e god och så himla enkel att göra.
 Det är soppa för 4 personer, så är ni 2 i hushållet så har ni både middag och till lunch dagen efter. Do it!!!!

Majssoppa

1. Stor burk majskorn ca. 340gram
2 msk olivolja
En nypa gourmet salt och svartpeppar från kvarn
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraîche
2 tsk tacokrydda


1. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
2. Blanda majs med olja, salt och peppar.
3. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.
4. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.
5. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.
6. Häll upp soppan i två stora koppar och toppa med några droppar olivolja samt flingsalt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0