Allra första surdegslimpan
Bildregn från mitt surdegsbakande.
Jag började att mäta upp allt jag skulle ha i degen.
Mice an place med andra ord.
En bubblande fin surdeg redo att användas i degen efter att ha gottat till sig över natten.
Alla ingredienser blandas först innan valnötterna åker i.
När väl valnötterna är i degen så kör bara några varv i maskinen så att inte valnötterna går sönder.
Degen har nu vilat och vikts under en längre tid och har formats till en limpa och får ligga på en mjölad bakduk i ca. 1 timme och jäsas.
Den färdiga limpan, en hård skorpa och en vacker färg, den ska nu ligga på galler och svalna innan jag får äran att skära i den och smaka på mitt allra första surdegsbröd.
Ett stort tack till http://paindemartin.blogspot.com som ger så mycket inspiration.
Detta recept har jag följt idag:
http://paindemartin.blogspot.com/2010/11/godaste-valnotsbrodet-och-lite.html
Testa ni också :)
Vilket fint bröd och det är så gott med valnötsbröd, just valnötsbröd är min absoluta favorit, och visst är det kul med surdeg :-)
Vilket fint bröd. Jag måste ta och baka lite surdegsbröd igen, var alldeles för länge sedan.