Allra första surdegslimpan

Bildregn från mitt surdegsbakande.


Jag började att mäta upp allt jag skulle ha i degen.
Mice an place med andra ord.



En bubblande fin surdeg redo att användas i degen efter att ha gottat till sig över natten.



Alla ingredienser blandas först innan valnötterna åker i.



När väl valnötterna är i degen så kör bara några varv i maskinen så att inte valnötterna går sönder.



Degen har nu vilat och vikts under en längre tid och har formats till en limpa och får ligga på en mjölad bakduk i ca. 1 timme och jäsas.



Den färdiga limpan, en hård skorpa och en vacker färg, den ska nu ligga på galler och svalna innan jag får äran att skära i den och smaka på mitt allra första surdegsbröd.


Ett stort tack till http://paindemartin.blogspot.com som ger så mycket inspiration.
Detta recept har jag följt idag:
http://paindemartin.blogspot.com/2010/11/godaste-valnotsbrodet-och-lite.html

Testa ni också :)



Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Vilket fint bröd och det är så gott med valnötsbröd, just valnötsbröd är min absoluta favorit, och visst är det kul med surdeg :-)

2011-02-27 @ 20:23:24
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Erika - Bakglädje

Vilket fint bröd. Jag måste ta och baka lite surdegsbröd igen, var alldeles för länge sedan.

2011-02-28 @ 16:24:26
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0