Sorry Linas matkasse

Det blir ingen mer Linas Matkasse för oss.
Jag som hade så höga förväntningar, alldeles för höga visade det sig.
Maten vi har gjort har varit smaklösa och tråkiga.
Så synd alltså.
Bara för att mat ska vara nyttigt, behöver det vara äckligt då? - Nej!
Så jag skiter i de resterande recepten som vi fått recept på och hittar på egna med dom råvaror vi fått.

Jag har denna veckan varit otroligt effektiv i köket och mindre effektiv här på bloggen.
Ibland har jag bara ingen lust. Men nu har jag iaf lust.

Vi har denna veckan ätit.
Måndag: Lax & Grönsaker i ugn - Otroligt gott och nyttigt.
Tisdag: Kikärtsbiffar i pitabröd - Mindre gott. Linasmatkasse
Onsdag: Wallenbergare med rårörda lingon - Helt ok, men smaklös biff. Linasmatkasse
Onsdag igen: Spenatsoppa - Jättegott!
Torsdag: Majssoppa - Jättegott detta med!
Fredag: Tomatsoppa - Helt okej.
Fredag igen: Fiskgryta - Jättegott.

Det har blivit mycket soppa här för att min älskade sambo opererade ut sin visdomstand i onsdags, så jag har anpassat veckans matsedel för hans skull.

Ni ska få recept på några av dessa underbart goda och nyttiga maträtter.




Lax & Grönsaker i ugn.

4 stycken laxfiléer - upptinade
10 frysta broccoli
10 Körsbärstomater
½ Gul lök
1 Citron
1 Vitlöksklyfta
Salt och Peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg Broccolin i botten av en ugnsform, pressa lite citron över och salta.
Skär löken i småbitar och lägg runt/över broccolin.
Lägg Laxfilén över broccolin & löken, pressa citron över laxen och peppar.
Finhacka vitlöken och "gnugga" in vitlöken på laxen.
Skär körsbärstomaterna i mitten och lägg runtomkring laxen.
Pressa det sista ur citronen över allting och sätt in formen i ugnen i 15-20 minuter.



Spenatsoppa

400gram fryst spenat
2 msk smör el. margarin
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 stycken grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

Smält matfett i en stor kastrull och vispa ner vetemjölet och späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordenligt.
Tillsätt resten av vattnet, buljongen, grädden och den frysta spenaten.
Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om.
Smaka av med salt och peppar.


 

Majssoppa

1. Stor burk majskorn ca. 340gram
2 msk olivolja
En nypa gourmet salt och svartpeppar från kvarn
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraîche
2 tsk tacokrydda


1. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
2. Blanda majs med olja, salt och peppar.
3. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.
4. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.
5. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.
6. Häll upp soppan i två stora koppar och toppa med några droppar olivolja samt flingsalt.


Hoppas ni gillar dessa recepten lite mycket som vi gjorde.
Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0